ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Για να έχουμε ανάκαμψη πρέπει να απαλλαγούμε απ’ τα μνημόνια»

metamorfosi

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Μεταμόρφωσης πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου εκδήλωση γύρω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλήτρια τη Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Στη συζήτηση, την οποία άνοιξε ο Δημήτρης Κολτσίδας, συντονιστής της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Μεταμόρφωσης, παρέστησαν ο Δημήτρης Περιβολαράκης, δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανατροπή & Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση», ο Μιχάλης Χαρίσης, δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης και το μέλος του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, Μιχάλης Παπαευστρατίου.

Στην εισήγησή της η Σόφη Παπαδόγιαννη στάθηκε στην πραγματικότητα της κρίσης, αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής, που εμποδίζει κάθε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης. Τόνισε, μάλιστα, ότι για να έχουμε ανάκαμψη πρέπει να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και την τρόικα. Η ομιλήτρια επισήμανε ότι μόνος δρόμος και καθοριστική προϋπόθεση για να ανασυγκροτήσουμε αποτελεσματικά την οικονομία μας είναι ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα διορθώσει τις ανισότητες που υπήρχαν πριν την κρίση και οξύνθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Η Σόφη Παπαδόγιαννη σημείωσε ότι η αριστερά λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα πολιτικό κατεστημένο που θα κάνει τα πάντα για να διατηρηθεί στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, ωστόσο, προετοιμασμένος για τη σύγκρουση, όπως και για κάθε άλλη πιθανότητα. Είναι έτοιμος να κυβερνήσει και να εκφράσει λαϊκές πλειοψηφίες που πιστεύουν στις ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις που παρουσίασε στη ΔΕΘ και αφορούν σε μια δέσμη πρώτων άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

Στη συνέχεια, αφού η Σόφη Παπαδόγιαννη ολοκλήρωσε την εισήγησή της, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Το Γραφείο Τύπου, 14 Νοεμβρίου 2014

Advertisements