ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουμε σε μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης»

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας διοργάνωσε στις 16 Νοεμβρίου εκδήλωση για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Γιάννη Μπαλάφα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

nea ionia

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ν. Ιωνίας Φώτης Τσομπάνογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Ιωνίας Πρόδρομος Αβακουμίδης, Βασίλης Καλογερόπουλος, Αιμιλία Κωνσταντινίδου, Τάκης Κωστάκης, Χρήστος Χατζηιωάννου και ο Πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων «Ερρίκος Ντυνάν» Κώστας Κρέτσης. Παρέστησαν επίσης τα μέλη του συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αθήνας Σοφία Δερμετζόγλου και Αλέξης Χριστόπουλος και το μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β. Αθήνας Κώστας Παπακώστας. Τη συζήτηση διηύθυναν ο συντονιστής της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας Φάνης Μπαλάφας και ο Νίκος Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του δήμου Ν. Ιωνίας.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Μπαλάφας στάθηκε στη ρητορική που αναπτύσσεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τα δήθεν επιχειρήματα όσων προσπαθούν να εμποδίσουν την άνοδό του στην εξουσία. Η φράση «δεν θα σας αφήσουν» τονίστηκε ότι προβάλλεται επίτηδες για να υπονομευτεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και των ρεαλιστικών του προτάσεων που δίνουν μια άλλη προοπτική για έξοδο από την κρίση. Ο Γιάννης Μπαλάφας επισήμανε ότι θα είναι ορόσημο η μάχη για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, προσκλητήριο κοινωνικό, ταξικό και εθνικό, δεν περισσεύει κανείς.

Ο ομιλητής σχολίασε ότι δεν χρειάζεται ούτε να φοβόμαστε ούτε να εφησυχάζουμε ενόψει του δύσκολου δρόμου που θα έχει να διαβεί η Κυβέρνηση της Αριστεράς, ευθύνη, όμως, που μπορεί και δεσμεύεται να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ για να ζήσουμε σε μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο Γιάννης Μπαλάφας σημείωσε εδώ ότι από τις συζητήσεις του με τον κόσμο έχει αντιληφθεί καθαρά ότι οι πολίτες ζητάνε σεμνότητα, ήθος και αξιοπρέπεια και πολύ λιγότερο απαιτούν παροχές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι απέτυχε το σχέδιο για μια Ελλάδα «πειραματόζωο», μέσα από τη λογική της κοινωνικής πειθάρχησης και της βαρβαρότητας.

Στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση της εισήγησης του Γιάννη Μπαλάφα, ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκομένους, οι οποίοι έθεσαν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους σε μια ιδιαίτερα ζωντανή συζήτηση.

Το Γραφείο Τύπου, 19 Νοεμβρίου 2014

Advertisements