ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την αποτύπωση ενός πλειοψηφικού μπλοκ κοινωνικών δυνάμεων»

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας διοργάνωσε στις 14 Νοεμβρίου εκδήλωση γύρω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Πάνο Σκουρλέτη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

filadelfeia skourletis

Στη συζήτηση παρέστησαν ο Δημήτρης Τσουκαλάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Καλαμπόκης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Βαγγέλης Κουμαριάνος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γιώργος Πάνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θοδωρής Μανωλεδάκης και Βασίλης Παπακώστας και το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γιώργος Ορταντζόγλου.

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε στην εισήγησή του ότι η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά τον δρόμο της έντασης, ενώ δεν δίστασε να υπογραμμίσει την κατ’ ουσίαν ακροδεξιά νοοτροπία του Αντώνη Σαμαρά. Τόνισε, επίσης, ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι τίποτε άλλο παρά αντιπερισπασμός από την πραγματικότητα της κρίσης και τις καταστροφικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής.

Στη συνέχεια, ο Πάνος Σκουρλέτης περιέγραψε την πορεία διαμόρφωσης των προγραμματικών δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης, γύρω από τις οποίες είχαν προηγηθεί επαφές με συνδικάτα και επιμελητήρια. Η ανακοίνωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο ομιλητής, προκάλεσε αμηχανία, με τον πρωθυπουργό να προχωρά σε πρωτοφανή κινητοποίηση υπουργείων, δηλαδή κρατικών δομών, με στόχο την αμφισβήτηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέλυσε τους άξονες των άμεσων μέτρων που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση της Αριστεράς, στεκόμενος ιδιαίτερα στην παράλογη μνημονιακή διαρθρωτική αλλαγή που αποτελεί ο ΕΝΦΙΑ, μέτρο που καταστρέφει την ίδια την έννοια της ιδιοκατοίκησης, ενώ σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φοβηθεί να σταθεί απέναντι σε συμφέροντα και καναλάρχες.

Ο ομιλητής χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ως «την αποτύπωση ενός πλειοψηφικού μπλοκ κοινωνικών δυνάμεων», που βρίσκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης λογικής και εξήγησε ότι, παρά τις όποιες ιδιαιτερότητες της ελληνικής περίπτωσης, αυτό που καλείται να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και τους ευρωπαϊκούς λαούς, που επίσης δοκιμάζονται από τις πολιτικές λιτότητας.

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του και πριν δοθεί ο λόγος στους παρευρισκομένους για ερωτήσεις και τοποθετήσεις, ο Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε την τεράστια σημασία που ενέχει η δυναμική συμμετοχή των πολιτών, η ενθάρρυνση της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για μια νέα πολιτική ανασυγκρότησης της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου, 18 Νοεμβρίου 2014

Advertisements