ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – «Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική πολιτική»

Kifisia sakellaridis 2

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς διοργάνωσε ανοιχτή εκδήλωση γύρω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, οικονομολόγο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Στην εκδήλωση παρέστησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Χατζησοφιά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία» Κηφισιάς Παναγιώτης Κανακάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κηφισιάς Γιώργος Σκορδίλης και Γιάννης Τσαγκάρης και αντιπροσωπεία μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, με επικεφαλής τη συντονίστρια Αγγελική Παπάζογλου, αποτελούμενη από τους Στάθη Γρίβα, Βασίλη Θεοδώρου, Κώστα Παπακώστα και Κωστή Χαλκιαδάκη.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε στην εισήγησή του ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκαν στη Θεσσαλονίκη αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους πολίτες, επειδή έτσι μόνο θα γίνουν κτήμα της κοινωνίας. Ο ομιλητής επισήμανε στη συνέχεια ότι η μνημονιακή πολιτική καταρρέει για δύο λόγους: τα τέσσερα χρόνια διαδοχικών μνημονίων που διέλυσαν την κοινωνική συνοχή και τον παραλογισμό του ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη δόση να αποδεικνύει ότι έχει πλέον εξαντληθεί ο πολιτικός χρόνος της αποτυχημένης τωρινής κυβέρνησης.

kifisia sakellaridis 1

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε, επίσης, ότι αποτελεί μέγιστη υποκρισία ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορείται ότι δήθεν υπόσχεται ανέφικτα μέτρα, όταν στην πραγματικότητα οι προγραμματικές δεσμεύσεις του αποτελούν τη μόνη ρεαλιστική πολιτική, δίνοντας μια πρώτη, άμεση απάντηση στην κρίση και εξασφαλίζοντας πολιτική σταθερότητα, προϋπόθεση της οποίας είναι η κοινωνική. Υπογράμμισε, εδώ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει την ακύρωση του μνημονίου από πείσμα, αλλά επειδή η μνημονιακή πολιτική προκαλεί τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η οικονομία της χώρας μας. Στην ίδια λογική, συνέχισε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους επειδή δεν είναι βιώσιμο, με άλλα λόγια, η κοινωνία δεν μπορεί να το πληρώσει.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στάθηκε στις μετατοπίσεις της ΕΚΤ, όταν τα πράγματα γίνονται πραγματικά δύσκολα, αλλά και στην ανάγκη να μπει ένα τέλος στην αντιπληθωριστική εμμονή που καταστρέφει τις προοπτικές για ανάπτυξη. Εξήγησε, μάλιστα, ότι παρά τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση της Αριστεράς, η άνοδός της στην εξουσία θα σημάνει μια ιστορική αλλαγή που όμοιά της δεν έχουμε ξαναζήσει και θα αποτελέσει ιστορικό εφαλτήριο για όλη την Ευρώπη.

Με την ολοκλήρωση της εισήγησης, ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκομένους, οι οποίοι έθεσαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στον ομιλητή, σε μια συζήτηση που διήρκησε αρκετή ώρα.

Το Γραφείο Τύπου, 21 Νοεμβρίου 2014

Advertisements