Συνάντηση γνωριμίας νέων μελών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας πραγματοποίησε την Τετάρτη 3/2 στο Μαρούσι συγκέντρωση γνωριμίας των 150 και πλέον, νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ των οργανώσεων ευθύνης της. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο γραμματέας του κόμματος σ. Πάνος Ρήγας. Στη συζήτηση συμμετείχε με ερωτήσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις μεγάλος αριθμός συντρόφων. Τόσο από την εισήγηση του σ. Ρήγα όσο και από τις τοποθετήσεις των μελών, οδηγουν στα παρακάτω συμπεράσματα:

– Το κόμμα και η κυβέρνηση προσπαθούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες (δυσμενής συσχετισμός δυνάμεων, έλλειψη πόρων, πίεση χρόνου, ένταση προσφυγικού κλπ.) να διορθώσουν παθογένειες που συσσωρεύθηκαν επί σαράντα και πλέον χρόνια από τα κόμματα του δικομματισμού. Σε αυτή ακριβώς την κατεύθυνση στρέφονται οι προτάσεις του κόμματος και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για θέματα όπως η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, η αδειοδότηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κλπ.

– Οι πολιτικές μας και οι προτάσεις μας εξακολουθούν να διακρίνονται για την ταξική τους μεροληψία. Είναι στραμμένες πάντα στην υπεράσπιση των πιο αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, αυτών που έχουν πληρώσει και εξακολουθούν να πληρώνουν βαρύ τίμημα στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης.

– Υπενθυμίζουμε ότι ο ελληνικός λαός με την ψήφο του τόσο στο δημοψήφισμα όσο και στις εκλογές του Σεπτέμβρη υιοθέτησε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τον επέλεξε να διαχειρισθεί ΑΥΤΟΣ την συμφωνία με τους δανειστές. Μια συμφωνία που περιέχει δύσκολους και επώδυνους όρους αλλά είναι αναγκαία η εφαρμογή της προκειμένου να προχωρήσει η χώρα στους επόμενους μεγάλους στόχους της, που είναι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, η παραγωγική ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη της οικονομίας.

– Οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις, χρεωκοπημένες πολιτικά και οικονομικά οφείλουν στις τράπεζες (δηλ. στον ελληνικό λαό) περισσότερα από 300.000.000 ευρώ. Παράλληλα χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να εμποδίσουν το εξυγιαντικό έργο της κυβέρνησης και να διαφυλάξουν τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα. Στερούνται οποιασδήποτε πρότασης, λαϊκίζουν ασύστολα, κινδυνολογούν και συκοφαντούν. Αποτελούν ουσιαστικά τον Δούρειο ίππο στη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Δεν καταθέτουν την παραμικρή πρόταση, αρνούνται ουσιαστικά τον διάλογο και παραπλανούν συστηματικά και ξεδιάντροπα τις χειμαζόμενες από την κρίση κοινωνικές ομάδες.

– Διαπιστώνεται η ανάγκη να αναβαθμίσει το κόμμα, σε κάθε του επίπεδο (ΚΕ, Νομ. Επιτροπές, Οργανώσεις μελών), την σχέση του με τα λαϊκά στρώματα, διοργανώνοντας σειρά ανοιχτών και εξωστρεφών εκδηλώσεων που θα αναδεικνύουν τις προτάσεις μας και το παραγόμενο κυβερνητικό έργο. Πρεπει να επικοινωνούμε με τον λαό κάθε δράση και πρωτοβουλία του κόμματος και της κυβέρνησης ώστε να τον καταστήσουμε κοινωνό και συμμέτοχο στο πολιτικό μας σχέδιο. Μόνο με το λαό συμπαραστάτη μπορούμε να αποκρούσουμε τη διμέτωπη επίθεση που δεχόμαστε μέσα και έξω από τη χώρα.

Το Γραφείο Τύπου της
Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας

Advertisements